pirmdiena, 2008. gada 7. jūlijs

Latviešiem Ziemeļamerikā iet labi (sportiskajā ziņā)

Šīs ziņas gan nav nekāds jaunums, bet interneta problēmas liedza visu ielikt jau pirms nedēļas, kad tas vēl bija jaunums.

Paldies Mārtiņam par ziņu, ka ASV Rietumkrastā - Sietlā, dzīvojošais latvietis Pēteris Lediņš ASV čempionātā rogainingā, startējot komandā kopā ar Nikolaju Načevu ar uzvarējis visus pārējos - arī ASV čempionus. Rogainings ir orientēšanās sporta līdzinieks, kur 24h laikā jāsavāc iespējami vairāk kontrolpunktu (jo kontrolpunkts atrodas tālāk no starta vietas, jo vairāk punktus par to saņem). Parasti kontrolpunkti izvietoti ar tādu ziņu, lai visus fiziski nebūtu iespējams izskriet, tādēļ distances plānošana ir samērā sarežģīts pasākums.


Prieku par Pētera lielisko sasniegumu gan mazina fakts, ka tā kā Pēteris nav ASV pilsonis, tad ASV čempiona tituls diemžēl gāja garām...

Pilni rezultāti šeit.

Otra labā ziņa ir no Kanādas ziemeļiem - latvieši iepriekšējā ierakstā aprakstīto Yukon River Quest nobraukuši neparedzēti labi - visas trīs ekipāžas ne tikai sasniegušas finišu, kas jau būtu atzīstams sasniegums, bet pat ierindojušās godalgotās vietās (pilni rezultāti šeit). Vislabākais sasniegums ir kanoe divniekos, kur J. Seļezņovs un J. Blaževičs ieguvuši trešo vietu (no 11 finišējušiem dalībniekiem) - 50h 5min. Kajaku divniekos U. Gūtmanis un I. Plakane ir otrajā vietā, šoreiz gan 4 braucēju konkurencē - 57h 25min. Tāpat arī lieliska piektā vieta Andra Stavro izpildījumā vienvietīgo kajaku klasē - 50h 25min. Braucēji šonedēļ atgriezīsies Rīgā, kad noteikti pastāstīs par saviem pārdzīvojumiem - kur un kā tas notiks, visticamāk varēs uzzināt, sekojot Campo lapas diskusijām.

3 komentāri:

Rude teica...

Lepnums par šādiem drosmīgiem latviešiem!

Bibs teica...

Lepnums par Latviju! Malači un tā turpināt! Tikai sports mūs izvedīs plašajā pasaulē!

Andrea teica...

Loti labi