otrdiena, 2007. gada 11. decembris

Dienvidpols iekarots

Beidzot lielais tūrisms ir nonācis arī līdz Antarktīdai. Ja līdz šim visi brauca mazās grupiņās un maksāja briesmīgi daudz naudas, tad Telegraph raksta, ka pirmās divas lielās grupas - kopā 44 tūristus par 18 000 Ls gabalā tur nogādās jau nākamgad janvārī. Visa tūre notiks septiņas dienas - vispirms no Čīles līdz Patriot Hills (vienīgajai privātajai nometnei Antarktīdā), kur visi dzīvosies sešas dienas. Uz Dienvidpola sanāks pavadīt vien četras stundas (lidojums vienā virzienā aizņem 6 stundas), kuru laikā drīkstēs fotografēt un apzīmogot pastmarkas ar īpašo Dienvidpola zīmogu.

Photobucket
Tiek apgalvots, ka dalībnieku skaits tiks ierobežots, bet ņemot vērā salīdzinoši nelielo cenu (Ziemeļpols maksā gandrīz tikpat, bet tikai dienām ilgi jāšūpojas kuģī, Everests divreiz dārgāk, bet tur jākāpj un jāmocās, turklāt vispār nav garantija, ka gidi varēs uzvilkt augšā), domājams, ka netrūks Rietumvalstu tūristu, kuriem vajadzēs palielīties, ka bijuši arī Dienvidpolā. Gan jau kāds sarakstīs arī grāmatu par šo grūtībām pilno ceļojumu ("...un tad pēdējā dienā mums beidzās desa un jāēd bija sausa baltmaize, bet mans kuņģis kviešu miltus nepanes. Turklāt lidmašīnu atpakaļceļā kratīja tik ļoti, ka nevarēja mierīgi padzert kafiju...").

Līdz ar to var uzskatīt, ka puslīdz droši dažu gadu laikā uz Zemes vairs nebūs nevienas vietas, kur normāls tūrists varēs doties, nesatiekot citus tūristus. Kosmosā jau gan arī viņu vairs netrūkst.

via Adventure Blog

2 komentāri:

Anonīms teica...

Meklējiet ,,Draugos'' Ingu Circeni

Anonīms teica...

par dzīvi un darbu Patriot Hills var palasīt te http://ingaantarktida.blogspot.com