trešdiena, 2008. gada 30. jūlijs

European OutDoor izstāde

Pirms divām nedēļām Vācijas dienvidos beidzās Eiropā lielākā aktīvās atpūtas izstāde - European Outdoor 2008. Gribēju tur aizbraukt, jo tepat netālu, bet, kā izrādās, vienkāršā publika netiek ielaista un noformēties kā žurnālistam vai kaut kādam tirdzniecības pārstāvim nesanāca laika.

Pēc atsauksmēm spriežot, šīgada izstāde bija laba, bet katru gadu tās interesantākais posms ir apbalvojumi par labākajiem produktiem - kopumā 9 kategorijās - apaviem, guļammaisiem, kāpšanas, kempingu ekipējumam u.c. Tāpat tika piešķirti 2 zelta un 6 sudraba apbalvojumi izcilākajiem produktiem un esmu te nedaudz aprakstījis šo balvu saņēmējus.

Zelta balvas


Loģiski, ka pirmā vieta ir Therm-a-rest jaunajam produktam, kuru laidīs klajā 2009. gada pavasarī - NeoAir piepūšamajam paklājiņam.


Tas sver, sākot no 250 gramiem, saritināts aizņem aptuveni 1 litra tilpumu un tā siltumizolācijas spējas (R-vērtība 3.5) neatpaliek no pašpiepūšamajiem ekvivalentiem. Tātad - aizņem mazāk vietas nekā jebkurš cits paklājiņš, sver tikpat cik vieglie putu paklāji un tam ir laba siltumizolācija. Tāpat mīkstāka gulēšana, jo piepūsts NeoAir ir ap 5 cm biezs. Protams, labās īpašības izpaudīsies arī 120 līdz 170 dolāru cenā.

Otru zelta balvu izpelnījās Bergans Wiglo - telts tipi formā. Samērā interesants risinājums, kurš būtiski palielina iekštelpu izmērus, lietošanas ērtības un telts stabilitāti.

Piemēram, attēlā redzamajā modelī ir vieta 4-6 cilvēkiem un tā svars ir tikai 5,9 kilogrami.

Sudraba balvas.

Sudraba balvas galvenokārt piešķirtas kāpšanas produktiem. Iepriekš nebiju pieminējis, bet šīs balvas piešķir galvenokārt par jaunievedumiem un, acīmredzot, šajā jomā ražotāji bijuši ar bagātāku izdomu.

Mammut Smart (vēl nav nopērkams) - drošināšanas palīgierīce. Lietošana izcili vienkārša - šo ierīci ar karabīni piekabina pie sistēmas un noslogošanas gadījumā ierīce dinamiski bloķē kustību pa virvi uz leju. Paredzēta kāpšanai ar vienu virvi un augšējo drošināšanu (piem. iekštelpām) un gadījumiem, kad drošinātājs ir krietni vieglāks par drošināmo.


Mamook GTX - Mammut izstrādāti kāpšanas zābaki (vēl nav nopērkami). 860 gramu uz zābaku izsaka visu. To virsma esot cieta tikai tam nepieciešamajās vietās.


Osprey Exos 46 mugursoma, kura pārdošanā Eiropā nonāks 2009. gada sākumā.

Kārtējo reizi Osprey apliecina savu pārākumu par citiem mugursomu ražotājiem - Exos 46 sver tikai 860 gramus, tomēr tai ir rāmis, elastīgas lences un jauna muguras ventilācijas sistēma.

Grivel Steel Blade (Grivel mājaslapā jāmeklē pie jaunumiem) - kompakta, viegla (406 g) un izturīga sniega lāpsta. Tā ir izgatavota no izturīgas plastmasas ar metāla asmeni rokamajai daļai, lai spētu rakt pat izcili cietu sniegu. Kātu var pagarināt ar ledus cirtni.


Bolt Products BH1 kāpšanas āķi. Vācu produkts par samērīgu cenu - no 3.45 līdz 4.15 eiro/gabalā.

Āķu princips ir eleganti vienkāršs - noslogojot šos vīteniski savītos āķus, tie paplešas un piespiežas cauruma sienām, tā ievērojami palielinot to noturību.

Black Diamond Orbit. LED laterna, pieejama no šī gada rudens, tomēr no citām atšķiras ar savu īpaši mazo svaru (135 grami), mazo izmēru (10 cm, kad salikta) un spēcīgo LED lampu (1 vats). Darbojas vairākus desmitus stundu ar trim AAA baterijām.

4 komentāri:

Francis teica...

Jo vairāk skaties, jo vairāk visu gribās!

Olafs teica...

Tāda led lampa domāta iekšā teltī? Šķiet maza, lai dotu kādu reālu gaismu...

Ričards teica...

Manuprāt, led lampas ir ļoti spožas!

Jana teica...

Koši matrači!