trešdiena, 2007. gada 21. novembris

Source Convertube

Aptuveni divus mēnešus Eiropā nopērkamas Source Convertube dzeramās sistēmas, kas paredzētas dzeršanai no standarta plastmasas pudelēm. Man ne visai patīk parastie dzeramie rezervuāri, kuras par spīti savām mūža garantijām saplīst pietiekoši labi, turklāt ātri piesmērējas un pieaug ar mikroorganismiem, padarot dzeršanu par īpaši pretīgu procesu.

Ja iespējams paņemt līdzi nedaudz vairāk lieka svara, piemēram, laivojot, izmantoju tikai parastās pusotra litra pudeles. Zinu, dzeramās sistēmas iespējams ir tīrīt, bet ar trubām noņemties ir visai ķēpīgs pasākums, īpaši, ja tajās bijis pildīts enerģijas dzēriens, kurš visu ātri nokrāso. Katrā ziņā, Convertube pasākums ir vislētākais variants (10 eiro) un ir pietiekoši ērts. Pudelē liekamais gals ir ērti izvelkams un pietiekoši garš, lai derētu arī 2 litru PET pudelei.
Uzskrūvējamajā vāciņā ir iebūvēts maināms ventilis, pa kuru dzerot ieplūst gaisam, tomēr tas nenotiek īpaši ātri, tādēļ īpaši strauji dzerot var būt nedaudz jāpiepūlas. Tas gan nav īpaši nozīmīgs traucēklis.Dzeramais uzgalis ir līdzīgs Platypus ražojumiem, bez papildus noslēdzējiem, tomēr tam piestiprināts visai ērti uzliekams korķītis, kas varētu būt visai labs putekļu sargs, jo pēc nokrišanas zemē mutes uzgaļa tīrīšana vienmēr aizņem daudz laika.


Tāpat komplektā nāk trīs veidu pudeļu korķīši - standarta PET pudelēm, platajām Nalgene pudelēm un Sigg alumīnija pudelēm. Neko vairāk laikam nav iespējams vēlēties.

0 komentāri: