ceturtdiena, 2008. gada 10. jūlijs

Salomon skriešanas velns

Salomon šosezon izlaiduši jaunu mugursomu, kuri domāta ilgstošām skriešanas sacīkstēm - Salomon Raid Devil Slab ar 25 litru tilpumu. Galvenā tās atšķirība - mugursoma kļuvusi par mugurvēdersomu un valkājama reizē gan priekšā, gan pakaļā, kā uzskatāmi var novērot bildēs.



Soma paredzēta galvenokārt piedzīvojumu sacīkstēm un dažu simtu kilometru skrējieniem, jo ļoti daudz vietas ierādīts dzeramajiem traukiem (2 pudeles priekšā, ūdens maiss muguras daļā). Tomēr šis izstrādājums varētu būt interesants arī citos gadījumos, kad abas rokas aizņemtas, piemēram, ejot ar trekinga nūjām rokām, kad noņemt somu, lai sameklētu ūdeni vai apmainītu fotoaparāta baterijas vai izņemtu karti vai jebkuru citu lietu ir pietiekoši liela ķēpa.

Esmu redzējis līdzīgus veidojumus un jāatzīst, ka to izskats parasti ir bijis pietiekoši kroplīgs, lai domu par šādas mantas iegādi iznīdētu jau saknē. Salomon dizains izskatās daudz labāk nostrādāts un jādomā, ka priekšas somu iespējams nostiprināt pietiekoši stingri, lai tā nekūļātos. Protams, skaidri arī apjaušamas negatīvās puses - sasvīdušajai mugurai tagad varēs pievienoties sasvīdis vēders un krūtis. No otras puses - šāda kombinācija labi aizvietos vesti.

Cena ASV ir pietiekoši pievilcīgi 80 dolāri, kad nokļūs Eiropā - nav zināms, un kad nokļūs - tad arī cena vairs nebūs patīkama.

Šim produktam eksistē arī 40 litru versija, kura gan neizskatās īpaši pievilcīga.

1 komentāri:

Gita teica...

Vai tāda netraucē? Tāds smagums un noteikti arī berž ādu...