otrdiena, 2008. gada 15. jūlijs

Priecīga ziņa geokešinga cienītājiem

Ja agrāk jaunu GPS ierīču modeļus izlaida reizi gadā, tad tagad to skaits aug kā sēnes, līdzīgi mobilo telefonu modeļiem. Protams, ikviens zina, ka mobilo telefonu GPS ārpus pilsētas izmantot nevar, jo to baterijas darbības laiks ir pārāk īss.

Garmin pat nebija īsti palaidis pārdošanā Colorado, kad gatavs ir Oregon - izskatās tieši tāpat, tikai tagad nācis klāt ir saulē labi saskatāms skārienjūtīgs ekrāns, bezvadu pieslēgums (lai ātri ielasītu vai apmainītos ar citiem ar punktu atrašanās vietām vai maršrutiem). Šis esot arī viens no pirmajiem GPS, kurš esot īpaši pielāgots ar geokešinga cienītājiem. Protams, vēl ir 3D kartes attēlošanas iespēja, micro SD kartes slots, temperatūras sensors, barometrs, kompass un viss pārējais. Kopumā 5 dažādi modeļi, cena no 400 līdz 600 USD.



Interesanti, ka modeļi šoreiz ir izstrādāti nevis atkarībā no tajos pieejamo opciju skaita (jo vairāk, jo dārgāk), bet gan ierīces izmantošanas veida - tā modelis 400s paredzēts laivošanai saldūdeņos, 400c - jūrā, 400t - pa sauszemi un tajā īpaši piedomāts pie topogrāfisko karšu attēlošanas, arī 3D skatījumā.

Par visu sīkāk (specifikācijām, cenām un pieejamību), atkarībā no modeļa veida var lasīt šajos NaviGadget rakstos. Īstais iznākšanas datums nev zināms, bet tam jābūt drīz, ja jau pieejama tik detalizēta informācija.

1 komentāri:

Ivo teica...

Un kas tagad aktuāls? Droši vien ir kāda laba aplikācija?