pirmdiena, 2008. gada 9. jūnijs

Eclipse Tour uz Kazahstānu

Eclipse Tour ir sešu jauniešu kompānija, kura ar bobikiem vasaras vidū dosies vispirms uz Novosibirsku vērot pilnu pilnu saules aptumsumu, pēc tam uz Kazahstānu apskatīt Baikonuras kosmodromu. Dzīvošana paredzēta maksimāli askētiskos apstākļos. Šim projektam bez mājaslapas ir arī pietiekoši saistošs blogs, kur pašlaik tiek aprakstīta ņemte ar Krievijas vīzām un kurš noteikti vēl interesantāks paliks pēc došanās ceļā 14. jūlijā.


Personīgi mani priecē tas, ka Eclipse Tour, atšķirībā no citiem (Saules Vārti, Āfrikas Josta utjp.), sponsorus meklējot, tēlaini nefantazē, ka brauc svarīgās etnogrāfiskajās un kultūrvēsturiskās ekspedīcijās, kuras neatsveramu labumu cilvēcei desmitiem gadu garumā. Kā arī savus piedzīvojumus blogā neplāno aprakstīt maksimāli skopi, jo vēlāk jāizdod grāmata, tādēļ neko īpaši vairāk par pārdesmit vārdiem "mums iet labi, esam tur un tur" stilā un maza izmēra fotogrāfijām nepublicē.

Kaut arī pašlaik izskatās, ka šim pasākumam ar finansēm īpaši labi neveicas, jācer, ka viss veiksmīgi nokārtosies un vasarā būs ko palasīt.

2 komentāri:

Raimis teica...

Tieši šāda veida ceļojumi man patīk. Kazahstāna vēl nav mēģināta!

Ilva teica...

ooo, tādu ceļojumu gan es gribu!