piektdiena, 2007. gada 7. decembris

Šņabītis pie ugunskura

Jebkurš, kurš pārgājienā, pienākot atpūtas laikam, nometot zemē somu ir dzirdējis raksturīgu un nepārprotamu sasista stikla skaņu padomā ne tikai par to cik priekšā stāvošie atturības momenti būs nepatīkami, bet arī to, cik smagi bija šo stikla trauku nest līdz šim. Protams, vienmēr var lietot blašķes vai izturīgas plastmasas pudeles, tomēr aktīvās atpūtas industrija strādā arī uzlabojot dzīvi šajā sfērā, apzinoties, ka ne visi pārgājienos gājēji ir skaudri atturībnieki. Šajā rudenī dienas gaismu ieraudzīja gan tikai divi pieminēšanas vērti centieni - viens no tiem ir ievērojamā un cienījamā ūdens filtru ražotāja Katadyn produkts - vīna pulveris.

Photobucket
Par trīsarpus eiro nopērkamais karstvīna (8,2%), gan parastā vīna pulveris. Viens iepakojums gan nodrošina tikai 200 ml šī dzēriena, turklāt daudzi apšauba šīs dziras kvalitāti, īpaši tās grādu atbilstību solītajam. Tomēr tur, kur katrs grams no svara, šī manta būs neaizstājama. Nedaudz savādāku produktu piedāvā Pocketshot, kur alkohols sapildīts ērtās, izturīgās un viegli izmantojamās 50 ml plastmasas pudelītēs. Diemžēl šis produkts pagaidām pieejams tikai ASV.

Ja labāk patīk pašdarināti dzērieni, bet drošas pudeles līdzi nest nav iespējams, vienmēr iespējams pagatavot labu spirta vai vīna želeju (želatīns labi sacietē arī savienojumā ar alkoholu un nerada pārāk riebīgu piegaršu), kuru var ērti sapildīt dažādu izmēru konteineros.

0 komentāri: