svētdiena, 2007. gada 18. novembris

Satmap Active 10



Satmap Active 10 ir pirmais daudzmaz lietojamais GPS uztvērējs, kurš spēj attēlot krāsainas un detalizētas kartes (citiem ražotājiem ir bijuši varianti ar Google Earth kartēm, taču ne visai veiksmīgi). Pēc pusgada kavēšanās tas novembra sākumā ir izlaists Lielbritānijā, gan ar ne visai pievilcīgu cenu - 299 mārciņas. Kartes tiek ielādētas izmantojot SD kartes, tomēr aparāts spēj izmantot tikai Satmap pārdotās, kuras gan pagaidām pieejamas tikai Lielbritānijai, pārsvarā ar mērogu 1:50 000 (par ļoti nepievilcīgām 29 - 99!!! mārciņām gabalā). Protams, Active 10 ir ūdensizturīgs un tam teorētiski piemīt daudzas labas īpašības, piemēram, laba savietojamība ar PC, bet tas sīkāk aprakstīts ražotāja mājas lapā. Pagaidām gan nav pieejami visai daudz testu rezultāti (žurnālā Trails publicētajā apskatā izmantota agrīna “demonstrācijas” versija, tomēr pēc pirmajām atsauksmēm spriežot, tam ir vairākas galvenās vainas:
- solīto 50 darba stundu vietā, 20-30 stundas ir daudz reālāks skaitlis. Atsevišķi lietotāji pat min 15-20 stundas, kas ir labs, bet ne izcils “parasto” GPS laiks.
- dažādas problēmas ar programmatūru, kas gan tiek visai sekmīgi risinātas, izlaižot atjauninājumus, tomēr dažādas kļūdas joprojām var gadīties pietiekoši bieži.
- kartes pieejamas tikai Lielbritānijai. Konkrēti termiņi Eiropas vai citām kartēm vēl netiek minēti, vien solīts, ka tās būs. Protams, šo GPS var izmantot arī neielādējot kartes, tomēr tad tā lietošana ne visai labi attaisno dārgo cenu.

Kopumā gan Active 10 izskatās pietiekoši pievilcīgs, tomēr nez vai būtu prātīgi pārsteigties ar tā iegādi, jo domājams, ka jau uz nākamo vasaras sezonu arī citi ražotāji steigsies izlaist ko līdzīgu (pagaidām ne Garmin, ne Magellan gan neko nav apsolījuši) un, ļoti iespējams, dažu mēnešu laikā kritīsies tā cena. Vēl domājams, ka arī pēc neilga laika uzņēmīgi prāti spēs izdomāt kā kartēm dalīties bez maksas, jo pirkt katra reģiona kartes par 30 - 100 latiem tomēr ir izcili dārgs pasākums.

Parādīt/noslēpt tālāko tekstu

0 komentāri: