svētdiena, 2007. gada 18. novembris

Hymini bateriju lādētājs



Hymini, kurš pieejams tikai vairākas nedēļas varētu būt viens no pirmajiem sakarīgajiem vēja un saules bateriju lādētājiem. Tas ir salīdzinoši lēts - 50 USD. Loģiski gan būtu nopirkt klāt arī saules bateriju paneli par 25 USD, kopā var pievienot četrus šādus paneļus. Tas ir arī pietiekoši daudzpusīgs - var tikt uzlādēts izmantojot gan vēju, gan sauli, turklāt bateriju iespējams papildināt arī izmantojot USB un parasto elektrisko tīklu. Ar pilnu Hymini bateriju var aptuveni divas reizes uzlādēt mobilo telefonu. Darbojas ar lielāko daļu 5V ierīču (mobilie, mp3 atskaņotāji, fotoaparāti) un komplektā nāk pietiekoši daudz adapteru.

Kaut arī izskatās, ka Hymini ir pārāk liels nešanai rokās (13x8 cm, svars 100g, saules baterijas izmērs 16x8 cm, svars 50 g), bet to labi varētu lietot ilgstošākos izbraucienos ar velosipēdiem un laivām. Lai notiktu kaut kāda uzlādēšanās nepieciešams vējš ar ātrumu vismaz 12 km/h (tātad jābrauc ar velo) un/vai laba saules gaisma. Ražotāji mājas lapā klāsta, ka divdesmit minūšu laikā iespējams iegūt enerģiju, lai mp3 atskaņotājs darbotos 30-40 minūtes un mobilais sarunu režīmā ap piecām minūtēm. Tas gan ir ideālos apstākļos un realitātē droši vien ar vienas dienas lādējumu varētu knapi uzturēt pie dzīvības fotoaparātu vai mobilo telefonu. Tomēr pagaidām pieejamie analoģiskie produkti ir vēl sliktāki un ievērojami dārgāki, kas gan noteikti mainīsies tuvākā pusgada vai gada laikā.

Hymini pieejams tikai ASV, tomēr arī tur pagaidām pieprasījums pārsniedz piedāvājumu un šo aparātu var nākties gaidīt vairākas nedēļas. Gan jau 2008. gada sākumā parādīsies arī Eiropas izplatītāji.

Pagaidām gan izskatās, ka lētāk un vienkāršāk būs iegādāties un paņemt līdzi papildus baterijas gan fotoaparātam, gan citām ierīcēm un šāda lādētāja priekšrocības varētu izjust tikai vairāku nedēļu pārgājenā ārpus civilizācijas.

1 komentāri:

Anonīms teica...

Pilnai laimei vēl pietrūkst hidroturbīna. ja vien to propelleri nevar mērkt strautā.