svētdiena, 2007. gada 25. novembris

Galvai un dibenam

Jaunā ziemas sezona bijusi visai interesanta jaunu slēpošanas un snovborda ķiveru ziņā. Bez neskaitāmām parasto un tagad īpaši "stilīgo" ekoloģisko ķiveru modifikācijām, krietni uzlaboti ir divi interesantāki produkti, kuri domāti tiem, kuri neuzskata ķiveri par nēsāšanas vērtu.

R.E.D. cepuru iekšienē ir elastīgs izolējošs materiāls. Neizskatās gan, ka smaga kritiena gadījumā no tā varētu būt pārāk liela jēga, turklāt cepuru izvēle ir izcili maza - viens modelis trīs krāsās. Bet visu jau nevar gribēt, īpaši par 40 dolāriem. Šīs cepures var iegādāties arī Eiropā, visās lielākajās valstīs.


Daudz interesantāki modeļi ir pieejami no šveiciešu Ribcap. Šajā gadījumā cepurē iestrādāts materiāls, kurš sacietē pēkšņa trieciena gadījumā, teorētiski nodrošinot kaut kādu aizsardzību. Kaut arī šiem apgalvojumiem īpaši ticēt negribas, jo visticamāk, trieciena gadījumā cepure vienkārši noslīdēs. Un tā vienmēr jānoliek glīti plauktā, lai 79 eiro vērto izstrādājumu nesabojātu nejauši uzkāpjot, jo nez vai pēc tam būs iespējams iztaisnot cietu plāceni. Ribcap modeļu un krāsu izvēle gan ir salīdzinoši liela.

Protams, visas malas ir pilnas ar dažādām aipodu ķiverēm, tomēr Smith Optics darinājums izskatās kā viens no labākajiem, turklāt tās izmanto Bluetooth, nevis piņķerīgus vadus. Vēl labi, ka šīm ķiverēm pieejami pieci dažādi un ne pārāk neglīti modeļi, visi maksā 320 dolārus (150 dolāri bez skaņas aprīkojuma).


Tomēr krītot daudz biežāk par galvu cieš pakaļa, kura nekrietnā kārtā tiek pasargāta vēl daudz retāk. Pietiekoši simpātiskus aizsargšortus ražo Demon, samērā liels snovborda aksesuāru ražotājs, zemāk redzamie ir jaunais Flexforce Low vīriešu un sieviešu modelis, kuri Eiropā maksā aptuveni 60 - 70 eiro.



Daļa via Backcountry, pārējais hvz.

1 komentāri:

Anonīms teica...

Tieši tā - galvenais, lai gali silti.